logo
Verkoop Geluidsversterking Concertregistratie Hoofdpagina CD-opname Studio CD-DVD Kopie CD DVDE Persing Workshops Referenties
Workshops

• ‘Zingt’ uw installatie soms harder dan het koor?
• Waar is dat knopje eigenlijk voor?
• Te hard of te zacht geluid?
• Slechte verstaanbaarheid?
• Brom, ruis, kraak?


Herkent u deze problemen? Meldt u dan aan voor één van onze interessante cursussen. Speciaal voor koren zijn er workshops ontwikkeld over het werken met geluidsinstallaties. U krijgt praktische tips van een professionele geluidstechnicus en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De workshops zijn bedoeld voor technici van koren die over een eigen installatie beschikken, of van plan zijn om deze aan te schaffen. Volg ook een workshop en verbeter het geluid van uw koor! Download hier de folder over de Workshops geluid.

Basisworkshop
Groepsles

De workshop is gericht op beginnende technici en bestaat uit een theoriegedeelte van 2 uur, waarbij allerlei onderwerpen aan bod komen die te maken hebben met het werken met de geluidsinstallatie.
Dit wordt verduidelijkt d.m.v. overheadsheets en geluidsvoorbeelden.

Na de middagpauze wordt er nog zo’n 2 uur in de praktijk gewerkt met een eenvoudige geluidsinstallatie. Onderwerpen die hierbij aan de orde komen zijn o.a.: het mixen, de werking van de mixer en toonregeling, storingzoeken, rondzingen verhelpen etc. De deelnemers krijgen een uitgebreid cursusboekje mee naar huis, met daarin o.a. uitleg over de werking van alle knopjes op een uitgebreide mixer.

Tijdsduur: 11:00 - 16:00 uur. Kosten: € 50,- p.p. (incl. uitgebreide lunch)
(Niet ISSA-leden betalen € 60.- p,p,)

Vervolgworkshop
Groepsles

Deze workshop is bedoeld voor gevorderden (u heeft bij voorkeur onze basisworkshop gevolgd). Er wordt begonnen met een korte opfrissing van de theorie, waarna we met de deelnemers een uitgebreide installatie gaan opbouwen. De installatie bestaat uit een 16 kanaals mixer met meerdere speakers (vertraagd), monitoren, en diverse effecten.

In deze cursus wordt dieper ingegaan op speakerplaatsing en het gebruik van monitoren. Ook het oplossen van rondzingproblemen wordt uitgebreid behandeld, zowel via equalizers als speciaal hiervoor ontwikkelde apparaten. Er wordt vervolgens geoefend met het mixen van een 16-sporen opname van het Eelder Shantykoor.
Een zeer realistische simulatie van de praktijk.

Tijdsduur: 11:00 - 16:00 uur Kosten: € 75,- p.p. (incl. uitgebreide lunch)
(Niet ISSA-leden betalen € 85.- p,p,)

Mixworkshop
Individueel

Deze workshop is bedoeld voor individuele deelnemers, zowel beginners als gevorderden. U kunt 2 uren oefenen met het mixen van meersporenopnames, waarbij de nadruk ligt op het laten uitkomen van alle muzikale partijen. Het is mogelijk om dit te doen op uw eigen mixer, waarbij u aan de docent uw vragen kwijt kunt. U kunt uiteraard ook gebruikmaken van onze mixer. Er staan diverse effecten tot uw beschikking zoals: galm, equalizer, compressor, exciter etc. Er wordt gewerkt met meersporenopnames van het Eelder Shantykoor.

Tijdens deze workshop zijn er geen deelnemers van andere koren bij, waardoor er meer aandacht is voor individuele problemen. Er kunnen meerdere personen van uw koor aanwezig zijn bij deze workshop.

Tijdsduur: 2 uren (op afspraak) Kosten: € 125,- per koor.

Workshop op maat

Het is ook mogelijk om speciaal voor uw koor een workshop samen te stellen, op de door u gewenste datum en locatie. We gaan daarbij dan uit van uw specifieke vragen of problemen. Ook kunt u ons inhuren om uw technici te assisteren bij grotere (theater) optredens.

Prijs vanaf € 125,- excl. reiskosten.

Workshops 2016-2017

Op dit moment staan er nog geen workshops gepland.

Mail naar info@ae-audio.nl als u geïnteresseerd bent in één of meerdere van onze workshops. Uw naam wordt dan toegevoegd aan de lijst met belangstellenden. Deze wordt gebruikt om nieuwe workshops te plannen. Zodra er nieuwe data bekend zijn krijgt u hiervan bericht.